Nog geen lid?
Maak hier een account !
 
 

Nieuws  

7/10/2013

KB betreffende betreffende de keuze, de aankoop en het gebruik van collectieve beschermingsmiddelen [...]


15/07/2013

Nieuwe KB houdende de in voetbalstadions na te leven veiligheidsnormen [...]


29/06/2013

RICHTLIJN 2013/35/EU elektromagnetische velden [...]


11/06/2013

Brandweerstand van bouwelementen [...]


4/06/2013

KB tot wijziging van het AREI [...]


... PLUS DE NEWS

Historiek


  • De vzw Vidyas werd opgericht in het najaar van 2001 door een groep preventiespecialisten die ondernemingen praktische oplossingen wilden aanbieden op het vlak van informatie en opleidingen over de veiligheid en de gezondheid van de werknemers.

 

  • Het eerste concrete initiatief ter zake van Vidyas volgde in oktober 2001, met de publicatie van het eerste nummer van een informatief maandblad over veiligheid, gezondheid en welzijn op het werk: 'Les Carnets du Préventeur'. Vandaag is dit blad met een oplage van 1500 exemplaren uitgegroeid tot een echte referentie voor de preventiesector in Franstalig België.

 

  • Al gauw specialiseerde Vidyas zich ook in het organiseren van seminaries en opleidingen voor preventieadviseurs en andere preventiedeskundigen. Het hele jaar door organiseren we samen met diverse partners onze Studiedagen over verschillende onderwerpen, zoals: valpartijen van grote hoogte, chemische risico's, brandrisico's, verkeersongevallenpreventie, 'zieke' gebouwen, explosiepreventie, noodplannen, werfcoördinatie, heftoestellen, roken op het werk enz.

 

  • Begin 2002 lanceerden we een cyclus voor permanente educatie, genaamd 'Les ateliers de la Prévention'. Deze modules kenden meteen een groot succes en zitten ook vandaag nog in ons aanbod.

 

  • Naast deze activiteiten heeft Vidyas geleidelijk aan andere opleidingstypes ontwikkeld voor ondernemingen, zowel op het vlak van elektriciteitsrisico's (opleiding BA4/BA5), VCA, psychosociale aspecten van het welzijn van de werknemers enz.

 

  • Begin 2004 begint een volgende stap in onze ontwikkeling. Vidyas wordt omgevormd tot coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk en smelt samen met het CEPS (Centre Européen pour la Sécurité). Het gaat om een strategische alliantie: de opleidingsactiviteiten van het CEPS vullen die van Vidyas immers perfect aan.

 

  • Om de activiteiten ook uit te breiden naar andere landen heeft de groep in januari 2007 de Antwerpse onderneming BNT (Bijscholing nieuwe technieken) overgenomen, waardoor we onze klanten voortaan een ruim aanbod meertalige opleidingen kunnen aanbieden.

 

  • 2011 : CRESEPT voegt zich ook bij het netwerk.

 

  • 2012 : Randstad Training sluit zich bij het netwerk en wordt Training Solutions